Opština Kozarska Dubica
latinicacirilicaenglish

Poslovna zona Lipova Greda
Privrednici iz Turske u Kozarskoj Dubici PDF Ispis E-mail
Srijeda, 01 Maj 2013 14:11

Poljoprivreda sa naglaskom na voćarstvo, metalska industrija i transport oblasti su u kojima bi uskoro mogli da sarađuju privrednici iz Turske i Kozarske Dubice.

Ovih dana u Republici Srpskoj boravi delegacija turske pokrajine Bursa, a njeni privrednici obišli su juče i pogone u našoj opštini, te sa dubičkim privrednicima i zvaničnicima razgovarali o mogućnostima uspostavljanja privredne saradnje. Posjeta turske delegacije opštini Kozarska Dubici rezultat je ranije obavljenih sastanaka.

Privrednici iz Turske u Kozarskoj Dubici

U Lokalnoj agenciji za razvoj i Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti već nekoliko mjeseci intezivno radimo na uspostavljanju kontakata sa privrednicima iz Turske, kazao je direktor Lokalne agencije za razvoj Danijel Marjanović, te istakao značaj i ozbiljnost ovih aktivnosti jer turskim privrednicima poslovni angažman u Kozarskoj Dubici otvara mogućnost lakšeg plasmana roba i usluga u Evropsku uniju.

U delegaciji turskih privrednika koji su obišli preduzeća "Unaplod", "Nova Mehanika", "Eko-Bel" i "Mlijekoprodukt" bio je i predsjednik udruženja biznismena regije Bursa Murat Bajazit.

Kozarska Dubica jedna je od osam opština u BiH sa kojima Bursa, najjača industrijska regija Turske, planira uspostaviti privrednu saradnju.