Opština Kozarska Dubica
latinicacirilicaenglish

Poslovna zona Lipova Greda
„MEGACELL“ ŽELI DA GRADI FABRIKU U KOZARSKOJ DUBICI PDF Ispis E-mail
Srijeda, 23 Septembar 2015 00:00

Predstavnicima italijanske kompanije „Megacell“ iz Padove, razgovarali su danas u Banja Luci sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović o spremnosti da u Kozarskoj Dubici izgrade fabriku za proizvodnju silicijuma koji se dalje koristi za proizvodnju solarnih panela.

 

sastanak italijani 2015

 

U prvoj fazi investicije planirano je zapošljavanje 70 novih radnika, a po završetku investicije i dostizanjem maksimalnog kapaciteta fabrike planirano je da firma zapošljava oko 250 radnika.

“Megacell” je jedna od najpoznatijih kompanija u ovoj branši , a posebno po tome da u svojim fabrikama primjenjuje najviše standarde kada je zaštita zaposlenih i okoliša u pitanju.

Fabrika će se graditi u Poslovnoj zoni “Lipova Greda”, na teritoriji opštine Kozarska Dubica, a koja je svega 10 km udаljenа od međunаrodnog grаničnog prelаzа Donjа Grаdinа – Jаsenovаc.

Na sastanku je naglašeno da je Republika Srpska u proteklom periodu napravila zapažene rezultate u stvaranju pozitivnog poslovnog ambijenta na privlačenju investicije, te da je Vlada Republike Srpske opredjeljena da u što neposrednijem kontaktu i saradnji sa domaćim i stranim privrednicima kreira ambijent u kojem će se ostvarivati dobri poslovni rezultati.

Vlasnik „Megacell“ Franko Traverso je zahvalio rukovodstvu Republike Srpske na prijemu, kao i predstavnicima Opštine Kozarska Dubica na ažurnosti i upornosti da njihovo preduzeće dođe baš u Kozarsku Dubicu.