Opština Kozarska Dubica
latinicacirilicaenglish

Poslovna zona Lipova Greda
Saradnja u oblasti razvoja fotonaponske energije u Bosni i Hercegovini, Srbiji i ostalim zemljama u regiji PDF Ispis E-mail
Srijeda, 17 Februar 2016 08:37

MegaEngineering i Kaldera company rade na sporazumu o saradnji u oblasti razvoja fotonaponske energije u Bosni i Hercegovini, Srbiji i ostalim zemljama u regiji.

Italijanska firma, MegaEngineering s.r.l , dio holding kompanije Mega Group srl i firma Kaldera Company d.o.o iz Bosne i Hercegovine rade na sporazumu o razvoju i instalaciji fotonaponskih sistema i elektrana na Balkanu.

Industrijska saradnja između italijanske Holding Mega Group, koja ima 35 godina iskustva u oblastifotonaponske tehnologije, i prestižne lokalne Kaldera Company sa dugogodišnjim iskustvom biće pametan spoj za razvoj inovativnih solarnih sistema za zadovoljenje stalnog porasta potražnje solarne energije u regionu Balkana.

 

megacell cell bison bifacial cell 750 420 s c1

 

Osim toga, MegaSil d.o.o koji je takođe dio Holding Mega Group i koji je lociran u Kozarskoj Dubici, imaće važnu ulogu u ovoj saradnji kroz pružanje visoko kvalitetnih sirovina po niskoj ceni, što omogućava značajno smanjenje troškova proizvodnje električne energije iz fotonaponskih panelado nivoakoji će se takmičiti sa konvencionalnim izvorima energije, kao što su fosili i hidroelektrane.

Za početak dogovorena je saradnje na 360 automatskih protivgradnih stanica, stand-alone instaliranih u Republici Srpskoj i izgradnji fabrike u Kozarskoj Dubici. Sistemi napajanja automatskih protivgradnih stanica biće opremljeni inovativnim bifokalnim modulima, patentom firme Megacell srl, koja je dio grupacije Mega Group.