Opština Kozarska Dubica
latinicacirilicaenglish

Poslovna zona Lipova Greda
Na graničnom prelazu u Donjoj Gradini robni transport PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 15 Mart 2012 10:05

Međunаrodni grаnični prelаz Donjа Grаdinа - Jаsenovаc danas je zvаnično otvoren i zа robni trаnsport. Ovim povodom na prelazu danas su se okupili granični službenici obe zemlje, te predstavnici opština Kozarska Dubica i Jasenovac jer će robni saobraćaj na ovom prelazu, na kom se putnički saobraćaj obavlja od 2007.godine, svima biti od velike koristi.

Više...
 
Italijani zainteresovani za ulaganje u poslovnu zonu “Lipova Greda” PDF Ispis E-mail
Srijeda, 07 Mart 2012 10:02

Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz razgovarao je danas sa predstavnicima pet preduzeća iz Italije, koji su izrazili zainteresovanost za ulaganje u poslovnu zonu "Lipova Greda" u ovoj opštini. Jauz je nakon sastanka sa italijanskim investitorima izrazio optimizam u pogledu postizanja konačnog dogovora o saradnji.

Više...
 
Najuspješniji studenti rade idejni projekat za drugu fazu poslovne zone PDF Ispis E-mail
Utorak, 06 Mart 2012 09:16

Najuspješniji studenti treće godine Arhitektonsko-građevinskog fakulteta univerziteta u Banjaluci obišli su Poslovnu zonu „Lipova Greda“ povodom početka rada na izradi idejnog projekta Regulacionog plana za preostalih 46 hektara zemljišta predviđenog za izgradnju drugog dijela Poslovne zone ove opštine.

Više...
 
"Lipova Greda" prezentovana u Vićenci PDF Ispis E-mail
Petak, 02 Mart 2012 11:16

Na konferenciji “Srbija i Republika Srpska - mjesto gdje internacionalizacija malo košta a puno obećava”, održanoj u Vićenci u Italiji, u organizaciji udruženja industrijalaca Vićence (Confindustria Vicenza), prezentovane su mogućnosti investiranja u poslovnu zonu “Lipova Greda” u Kozarskoj Dubici. Opština Kozarska Dubica je pozvana da prezentuje mogućnosti investiranja u poslovnu zonu "Lipova Greda", koja je ocjenjena kao najinteresantnija poslovna zona u BiH i zbog toga što već ima realizovanu italijansku investiciju na području opštine.

Više...
 
Usvojena Odluka o uslovima za posredovanje u traženju potencijalnih investitora PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 01 Mart 2012 10:18

Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su na 33. redovnoj sjednici Odluku o uslovima za posredovanje u traženju potencijalnih investitora radi ulaganja u Poslovnu zonu “Lipova Greda”. Ovom Odlukom se uređuju uslovi za zaključivanje ugovora o posredovanju u prodaji građevinskog zemljišta u ovoj poslovnoj zoni.

Više...
 
Ministar Kovačević posjetio opštinu Kozarska Dubica PDF Ispis E-mail
Utorak, 07 Februar 2012 15:50

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je prilikom posjete opštini da je privreda Kozarske Dubice izuzetno značajna u izvoznom smislu i da će Vlada Srpske nastojati podržati sve projekte koji dolaze iz ove lokalne zajednice.

Više...
 
Podrška Vlade RS Poslovnim zonama PDF Ispis E-mail
Petak, 30 Decembar 2011 15:50

Vlada Republike Srpske usvojila je juče informaciju o provođenju javnog poziva za izbor korisnika podsticaja za podršku poslovnim inkubatorima i poslovnim zonama u Republici Srpskoj, koji je 13. decembra raspisalo Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva.

Na javni poziv prijavilo se 14 opština i gradova, među kojima i opština Kozarska Dubica, a od kojih su dvije opštine tražile podsticaj za poslovne inkubatore, dok je 12 opština tražilo podsticaj za poslovne zone, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Više...
 
Potpisan ugovor o kupoprodaji druge građevinske parcele u Poslovnoj zoni “Lipova Greda” PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 29 Decembar 2011 11:15

U opštini Kozarska Dubica danas je potpisan ugovora o kupoprodaji druge građevinske parcele u Poslovnoj zoni "Lipova Greda" ukupne površine 5.438 metara kvadratnih. "Preduzeća "Eko bel" iz Laktaša kupac je i druge parcele u Poslovnoj zoni "Lipova Greda". Svakako da je prodaja druge parcele rezultat dobrog rada i vizije na realizaciji projekta formiranje Poslovne zone. Prvi investitor ima namjeru da ovdje izgardi pogon za preradu voća i ljekovitog bilja što je dodatno bitno i iz razloga što će naši voćari imati zagarantovan plasman, a stvara se ista mogućnost za one koji se odčluče baviti proizvodnjom ljekovitog bilja", rekao je Nino Jauz načelnik opštine nakon potpisivanja ugovora.

Više...
 
ADMINISTRACIJA RADI KVALITETNO (Nadzorna provjere primjene standarda ISO 9001:2008) PDF Ispis E-mail
Petak, 16 Decembar 2011 08:40

Provjerivački tim sertifikacionog tijela kompanije "TÜV Rheinland InterCert" iz Beograda konstatovao je, tokom današnje nadzorne provjere primjene standarda ISO 9001:2008 u radu Administrativne službe, da je sistem upravljanja kvalitetom i dalje prisutan u praksi opštine Kozarska Dubica.

Prema riječima Ljubana Krnjajića načelnika Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu provjerivački tim je uputio pohvale na sve procedure koje se provode u radu Administrativne službe, te da su predložene minimalne korekcije.

Više...
 
Poslovna zona “Lipova Greda” prezentovana u Rimu PDF Ispis E-mail
Srijeda, 16 Novembar 2011 14:35
Predstavnici opštine Kozarska Dubica juče su prezentovali mogućnost investiranja u poslovnu zonu "Lipova Greda" na konferenciji koja je organizovana u sjedištu Italijanskog instituta za vanjsku trgovinu (ICE) u Rimu. Konferencija je nosila naziv "Bosna i Hercegovina-ekonomske mogucnosti za italijanske kompanije", a opstina Kozarska Dubica je jedina iz BiH koja je pozvana da prezentuje mogućnosti investiranja obzirom da je poslovna zona "Lipova Greda" ocjenjena kao najperspektivnija u BiH.
Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 » > Kraj >>